Haal je aanhanger rijbewijs bij rijschool Wildenberg

aanhanger rijbewijs

Of je hem nou inzet voor particulier of zakelijk gebruik, een aanhanger vraagt de nodige aandacht. Een aanhanger komt mooi van pas als je veel spullen moet vervoeren, maar het transport vraagt wel speciale stuurvaardigheden.

Aanhanger rijbewijs BE

Als je aanhanger een gewicht trekt van meer dan 750 kilo (inclusief laadvermogen) en er is sprake van een totaalgewicht (voertuig + aanhangwagen) boven de 3500 kilo, dan dien je in bezit te zijn van een aanhanger rijbewijs BE. Dit totaalgewicht is niet veel, je zal er dus gauw boven zitten. Zonder een BE rijbewijs mag je niet rijden op de weg. Je bent niet verzekerd en je hebt kans op een fikse boete. Zorg daarom dat je gewoon je BE rijbewijs haalt als je een aanhanger vaak gaat gebruiken.

Gezondheidsverklaring

Wanneer je een aanhanger rijbewijs wilt halen, moet je eerst in het bezit zijn van een rijbewijs B. Voordat je een BE rijbewijs kunt halen, moet je eerst een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR. Aan de hand van een gezondheidsverklaring zal het CBR beoordelen of je geestelijk en lichamelijk fit genoeg bent om te rijden. Wanneer je van het CBR een positieve beoordeling hebt gekregen, kun je een praktijkexamen aanvragen.

Neem rijlessen

Neem voordat je rijexamen doet, een aantal lessen om rijvaardigheid op te doen met de aanhanger. Tijdens de lessen leer je om de aanhangwagen aan- en af te koppelen, op de juiste manier te manoeuvreren en ervaar je wat het is om deel te nemen aan het verkeer. Als je een goede bestuurder bent, kun je het rijden met een aanhanger in een paar uurtjes leren.

Bij Rijschoolwildenberg.nl leer je inzichtelijk rijden met een aanhangwagen en bijzondere verrichtingen te doen zoals achteruitrijden en keren in de bocht. Meer weten? Lees de aanhangerpakketten op Rijschoolwildenberg.nl