Loro Piana, het meest exclusieve kledingmerk ter wereld.

Loro Piana

Pietro Antonio Loro Piana ‒ van origine een Italiaanse ingenieur en ondernemer ‒ was de oprichter van het textielbedrijf Loro Piana, wat bekend staat om zijn exclusieve en hoge kwaliteit kleding. Wat begonnen is in zijn geboorteplaats Trivero, is vandaag de dag een vooruitstrevende onderneming wat bekend staat om zijn gebruik van de fijnste stoffen en grondstoffen.

Kleding wat wordt vervaardigd van Italiaanse stoffen met topklasse kwaliteit. Tegenwoordig bekend als een gerenommeerd luxe kledingmerk, is ooit begonnen met een wolmolen in Trivero in de 19de eeuw. Het bedrijf heeft zich altijd weten te bedienen van de meest prestigieuze kleermakers, voorzien van stoffen voor het maken van pakken van een buitengewoon hoge kwaliteit. Loro Piana mag zich dan ook wereldleider noemen op het gebied van kasjmier, vicuña en extra fijne textiel.

Loro Piana staat bekend als de reus van de Italiaanse mode.

Een exclusief merk wat ook internationaal sponsor is van exclusieve sporten zoals de ruiter‒ en zeilsport. Hiermee zet het merk zich wereldwijd op de kaart. Jaarlijks organiseert het merk een prijsuitreiking voor de beste baal wol, wat genoeg moet zijn voor het produceren van 50 herenpakken; over het algemeen wordt die meestal gewonnen door een Australische of Nieuw-Zeelandse wol kweker. Men heeft het hier dan ook over het superfijne merinowol van gemiddeld 12,5 micron. Merinowol staat bekend om zijn fijne structuur en zachtheid en is afkomstig van het Merino-schaap die speciaal voor deze wolsoort wordt gefokt.

Op de website van www.pauw.com wordt het merk Loro Piana op alle fronten vertegenwoordigd. Een merk dat al zes generaties lang textiel produceert met ‘s werelds beste en zeldzaamste grondstoffen. Kleding voor hem en haar zijn met de grootst mogelijke aandacht voor elk detail geproduceerd. Bezoek de webwinkel en zie de met zorg gemaakte kleding en schoenen in al zijn pracht van ongekende luxe en hoogwaardige kwaliteit.

Traditie en innovatie hebben de kwaliteit van Loro Piana verheven tot een exclusief merk bestemd voor exclusieve mensen. Door dit bijzondere merk in het assortiment te hebben, biedt www.pauw.com kleding van onvergelijkbaar kwaliteitsniveau, wat ontstaan is door een familie met hartstocht en vakmanschap.