Woolrich; Amerika’s populairste outdoor brand

woolrich outdoor

Het merk Woolrich is een wereldwijde leider op het gebied van bovenkleding, jassen en accessoires.

De geschiedenis van het merk loopt parallel met de geschiedenis van de Verenigde Staten zelf,

naast de eindeloze treinrails die in de 19e eeuw in Pennsylvania werden gebouwd. En het was precies in Pennsylvania, in 1830, waar John Rich zijn eerste wollen fabriek vestigde. De visie was al vanaf dag één duidelijk: buitenkleding maken waarin geleefd kan worden.

“Comfort. Duurzaamheid. Weerstand. Warmte. Eenvoud.” Dit zijn al vanaf het prille begin de sleutelwoorden van het merk, en worden 189 jaar later nog steeds waargemaakt. Woolrich werd opgericht om arbeiders te kleden die in elke weersomstandigheid droog en warm gehouden dienden te worden, en dat gebeurde in 1830 al met stijl. Zowel boeren als houthakkers en constructiewerkers die in het rigide Alaska werkten haalden hun hart op bij de mooie ontwerpen van Woolrich.

De Woolrich John Rich & Bros. -collectie weerspiegelt de Woolrich-traditie door de historische identiteit van het merk te combineren met een eigentijdse interpretatie van het iconische Americana. De geavanceerde kijk op militaire, outdoor- en utilitaire stijl resulteert in een collectie bovenkleding en sportkleding die de Amerikaanse stijl opnieuw definieert met wereldwijde designinvloeden.

De originele Woolrich Arctic Parka , geïntroduceerd in 1972 voor de arbeiders van de pijplijnen van Alaska en nu beschouwd als de typische Down Parka, is het wereldwijd erkende merkpictogram en -symbool.
Bij Pauw.com vindt u een prachtige selectie van dit mooie merk, om zelf het comfort en de tijdloze klasse van een Woolrich parka te ervaren.

Zowel de mannen- als vrouwencollectie vindt u online.

Op Pauw.com vindt u, onder andere, de Reversible Bombers, Beaker Parka FF, Bow Bridge, Padded Prescott, Long Military Eskimo, Literary Rex Eskimo en natuurlijk de iconische Arctic Parka, evenals de cult favourite poncho’s van kasjmier.